سامانه کنترل تردد که حتما در سازمان ها و شرکت های مختلف با آن مواجه شده اید یکی از تجهیزات مهم تامین امنیت مکان ها می باشد که بسیار پرکاربرد است.
اگر بخواهیم ریشه ای تر به این سامانه را بررسی نماییم همان طورکه از اسمش پیداس این تکنولوژی برای نظارت و کنترل بر رفت و آمد ها در یک سازمان و یا شرکت مورد استفاده قرار می گیرد.
البته سطح کاربرد های این فناوری پر تقاضا به همین مورد ختم نمی شود.
در این مقاله نحوه کارکرد سامانه کنترل تردد و همچنین انواع مدل های آن و نحوه طراحی و پیاده سازی آن مورد بررسی قرار می گیرد.
سیستم های کنترل تردد متصل به درب با یک دستگاه قفل الکترونیکی فعالیت می کنند. این وسیله را می توان روی درب ورودی اصلی و یا درب های درون گذاشت.
برای ورود به ساختمان یا اتاق، کاربر باید بتواند اطلاعات مورد نیاز را ارائه دهد مثلا یک رمز عبور یا یک کارت. کارت روی یک کارت خوان کشویی کشیده می شود یا روی آن قرار می گیرد. در بعضی موارد ممکن است یک کد لازم باشد، به این معنی که از کاربر خواسته می شود که کد درست را روی یک صفحه کلید وارد کند.
سامانه های کنترل تردد متصل به درب از دستگاهی به نام کنترلر استفاده می نمایند. هر کنترلر نرم افزار مخصوص به خود را دارد و نرم افزار اصلی روی سرور اجرا می شود. بعضی از سرورها ممکن است صدها کنترل کننده را مدیریت نمایند.
سیستم های کنترل تردد پرسنل و افراد به طور کلی به سه دسته تجهیزات کنترل تردد کارتی، دستگاه کنترل تردد بیومتریک و سیستم کنترل تردد رمزی دسته بندی می شوند.
کارت تردد در واقع یک کلید یا نشانه امنیتی می باشد که به شما امکان دسترسی از طریق سیستم های کنترل تردد برای مثال تجهیزات کنترل تردد اتاق سرور را می دهد. این سیستم ها به یک کارت خوان (نصب شده روی درب) نیاز دارند و شما با قرار دادن کارت خود روی کارت خوان، کشیدن آن یا وارد نمودن آن می توانید به محل مورد نظر دسترسی داشته باشید.
اغلب وقتی صحبت از احراز هویت می شود همه ما فورا به رمز یا شماره PIN فکر می کنیم که با وارد کردن صحیح آن اجازه دسترسی به هر فردی داده می شود.
استفاده از این روش در سیستم های کنترل تردد و حضور و غیاب کاملا معمول می باشد؛
این روش همچنین در بانکداری و برای تأیید دسترسی به حساب هایی مثل ایمیل یا سایر حساب های آنلاین نیز به کار می رود.
به کار گیری این روش تایید بسیار آسان و راحت می باشد اما اگر رمز عبور فراموش شود، احتمال دارد مشکلات غیر قابل جبرانی به وجود بیایند.
خطر اصلی امنیتی در این روش همین رمز ها می باشند . گذرواژهها و PIN ها ممکن است هک یا کرک شده، به اشتراک گذاشته شده یا به بیرون پخش شود، که هر یک از این موارد به سادگی به افراد غیر مجاز امکان دسترسی می دهد.
برای جلوگیری از این مشکل باید مرتباً گذرواژه ها را عوض کرد. اما انجام این کار می تواند به یاد آوردن رمزعبور صحیح را از آنچه هست هم دشوارتر کند.
سیستم های کنترل تردد بیومتریک مثل سیستم کنترل تردد اثر انگشتی، سطح امنیتی برتری نسبت به سایر سیستم های کنترل تردد همچون کارت یا رمز عبور دارند زیرا رمز خوان های بیومتریک افراد را شناسایی می کنند، نه کارتها یا رمزهای عبور. قبلا تنها مؤسسات امنیتی رده بالا قادر به نصب سامانه کنترل تردد بیومتریک بودند، اما اکنون هزینه سیستم های کنترل تردد بیومتریک با سیستم های کنترل تردد مبتنی بر کارت تقریبا یکسان است.
سیستم های کنترل تردد بیومتریک از اسکنرهای بیومتریک به عنوان ابزاری برای تأیید اعتبار استفاده می نمایند.
معمول ترین سیستم های کنترل تردد بیومتریک، دستگاه کنترل تردد اثر انگشتی، اسکنر عنبیه و اسکنر شبکیه می باشد.
این سامانه کنترل تردد در مقایسه با روش های سنتی بسیار پیشرفته تر می باشند و از امنیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
سامانه کنترل تردد خودرو به طور خودکار همه مراحل تصمیم گیری در مورد ورود و خروج خودرو را کنترل می نماید،
یعنی: تصویربرداری از وسیله نقلیه، مدیریت لیست وسایل نقلیه، تصمیمات دسترسی و کنترل مانع ورود.
در ادامه چگونگی اجرای این مراحل گفته شده است:
موسسه حفاظتی و خدماتی نور سما با بهره گیری از از افراد مجرب این حوزه و دارای مجوز های لازم آمادگی هر گونه خدمت رسانی برای پیاده ساری سیستم کنترل تردد می باشد.
Ariana TTS