اخلاق حرفهای یکی از ابزارهای مهم در تبدیل تهدیدها به فرصتهاست
گروه استانها- مرکزی- فرمانده انتظامی استان با تبیین مؤلفههای تأثیرگذار در اعتماد اجتماعی گفت: اخلاق حرفهای بهعنوان یکی از ابزارهای مهم در تبدیل تهدیدها به فرصتهاست.
به گزارش خبرنگار پايگاه خبري پليس، سردار “کیومرث عزیزی” در قرارگاه جهادی آموزش فرماندهی انتظامی استان، امنیت را از مفاهیم با اهمیت، پیچیده و جدید در دنیای امروز برشمرد و بیان داشت: احساس امنیت از نخستین حلقههای اعتماد ساز در جامعه است که پیامدها و تبعات کاهش یا گسترش ناامنی، ایجاد حالت انفعال در شهروندان و از بین رفتن خلاقیتها، بروز بیتفاوتی و رفتارهای مبتنی بر بیاعتمادی و خدشهدار شدن هنجارها و ارزشهای اجتماعی را به دنبال دارد.
وی تأکید کرد: احساس امنیت، بازتاب اعتمادبهنفس اجتماعی و درنتیجه بهمثابه سرمایه انسانی است که تأثیر مهمی در مشارکت هر چه بیشتر شهروندان به کارگزاران نظام و همراهی آنان در توسعه نظم و انضباط اجتماعی دارد.
این مقام ارشد انتظامی یکی از مؤلفهها در افزایش اعتماد اجتماعی به نیروی انتظامی را اخلاق حرفهای کارکنان ناجا عنوان کرد و گفت: اخلاق حرفهای مشتمل بر اصول اخلاقى و مسئولیتپذیری، میتواند پیشبینی پذیرى را افزایش داده و موجب اعتماد اصیل، راسخ و پردامنه نسبت به عملکرد سازمانی شود.
وی از حاکمیت اخلاق در فرهنگسازمانی بهعنوان یکی از ابزارهای مهم در تبدیل تهدیدها به فرصتها یاد کرد و ادامه داد: از آنجایی که اقدامات مدیران و کارکنان ناجا، متأثر از ارزشهای اخلاقى و ریشه در اخلاق سازمانی دارد، ارتقاء اخلاقمداری از طریق سالمسازی و بهینه کردن عملکرد سازمانی در حرفه و تخصص کارکنان ناجا، رضایت آحاد جامعه را نسبت به عملکرد پلیس بالاتر برده و بسیارى از مشکلاتی را که در انجام مأموریتها ایجاد کند، مرتفع میسازد.
سردار عزیزی با اشاره به بازخوردهای بسیار مثبت نیروی انتظامی در بهرهگیری از رویکرد جامعهمحوری در سالیان اخیر اظهار داشت: در ديدگاه جامعهمحوری امنيت امرى جدا از ساير امور و عوامل اجتماعى نيست، بلكه درگرو سازگارى با فعالیتهای نهادهاى اجتماعى ازجمله خانواده است كه در اين صورت اين مفهوم با فضايل اخلاقى و سرمایههای اجتماعى و مشاركت فعال مردمى همراه خواهد.
وی تجلی رفتار حرفهای پلیس را شاخصهای از نهادینهشده الگوی جامعهمحوری در ناجا خواند و گفت: اخلاق و رفتار حرفهای پليس با شاخصهایی چون دارا بودن دانش حرفهای و مهارت تخصصي، برخورداري از آموزش پيشرفته، دارا بودن اصول اخلاقي، فرهنگ كاري و حرفهای، دارا بودن شهرت اجتماعي و اعتبار عمومي سنجیده میشود که در قرارگاه جهادی آموزش در ارتقاء مؤلفههای وجودی آن با جدیت برنامهریزی میشود.#
انتهاي خبر // پایگاه خبری پلیس ایران