“بازاجتماعي کردن” بزهکاران و بزه ديدگان، در صدر اقدامات فرهنگي و اجتماعي پليس
گروه استان ها-قم-جانشين انتظامي استان با بيان اينکه عدالت ترمیمی به دنبال ترمیم روابط شکسته شده بین فرد و جامعه بوده تا با پیشگیری از تکرار بزه جلوگيري شود، گفت: رويکرد فرهنگي و اجتماعي پليس براي بازاجتماعي کردن بزهکاران و بزه ديدگان است.
به گزارش خبرنگار پايگاه خبري پليس، سرهنگ “صياد درويشي” در همايش مشترک تجليل از مشاوران و مددکاران فرماندهي انتظامي استان قم و دانشجويان واحد روانشناسي دانشگاه آزاد اسلامي قم، با ارائه مقاله “نقش میانجی گری پلیس زن در پیشگیری از بزهکاری نوجوانان”، به تشريح عدالت ترمیمی به عنوان تفکری جدید در اين حوزه اشاره کرد.
جانشين انتظامي استان قم رویکرد پلیس را مبتنی بر محله محوری و استفاده از ظرفیت های محلی مانند شورای معتمد عنوان کرد و افزود: پلیس در حوزه پیشگیری وضعی به دنبال کاهش جرم در حوزه پیشگیری کیفری به عنوان ضابط قضائی براي مقابله با جرايم و در حوزه پیشگیری اجتماعی با میانجی گری برای جلوگیری از تکرار بزه در سطح جامعه به خصوص از طريق مشاوره و مددکاری اهتمام دارد.
وي با بيان اينکه عدالت ترمیمی به دنبال ترمیم روابط شکسته شده بین فرد و جامعه بوده تا با پیشگیری از تکرار بزه جلوگيري شود، سهم دوایر مشاوره و مددکاری اجتماعی پليس را در اين رابطه مهم ارزيابي کرد.
جانشين انتظامي استان با بيان اين که از سال 92 تا 95 در حوزه پرونده های ارجاعی، خود معرف و منجر سازش در مرکز مشاوره معاونت اجتماعي اين فرماندهي و دواير مشاوره و مددکاري کلانتري هاي استان قم روند رو به رشدی را شاهد هستيم به طوري که 83 درصد از پرونده ها در قم منجر به سازش شده است، افزود: پلیس کشور از سال 1385 به بعد با توجه به رویکردی هایی که در ساختار جدیدش ایجاد شد، دوایر مشاوره را طراحی کرد تا با رویکرد فرهنگی و اجتماعی و بهره گيري از اساتيد حوزه روانشناسی و علوم اجتماعی بهترین عملکرد را در حوزه پیشگیری داشته باشد.
سرهنگ درويشي با اشاره به اينکه بیش از ۷۰ درصد از کارشناسان دوایر مشاوره در کل کشور را پلیس زن تشکيل مي دهند، بخش مهمي از موفقیت های پلیس را مرهون زحمات آن ها دانست و گفت: تلاش ما تقويت واحد مشاوره و مددکاري است تا بتوانيم در حوزه روابط نوجوانان با جامعه محلی و بازاجتماعی کردن آنها شاهد نتايجي بهتر از گذشته باشیم.#
انتهاي خبر // پایگاه خبری پلیس ایران