سردار “رضا بني اسدي فر”؛ فرمانده يگان هاي انتظامي و حفاظتي فراجا در گفتگوي اختصاصي با خبرگزاري پليس، با اشاره به اهميت عمليات بزرگ حج تمتع 1403 و اعزام زائران خانه خدا اظهار داشت: همکارانم در پليس فرودگاه هاي فرماندهي يگان هاي انتظامي و حفاظتي فراجا با برنامه ريزي هاي انجام شده در آمادگي کامل براي تأمين امنيت زائران در دو مرحله اعزام و بازگشت از سرزمين وحي قرار دارند.
وي با اشاره به اينکه اعزام زائران حج تمتع در سال جاري از تاريخ بيست و چهارم ارديبهشت آغاز و به مدد الهي 18 خرداد ماه پايان خواهد يافت افزود: 21 ايستگاه پروازي شامل فرودگاههاي امام خميني(ره)، رشت، قشم، چابهار، اردبيل، اروميه، اصفهان، اهواز، بندرعباس، بوشهر، بيرجند، تبريز، زاهدان، ساري، شيراز، کرمان، گرگان، مشهد، همدان، يزد و زنجان پذيراي زائران گرامي خواهند بود.
اين مقام ارشد انتظامي با بيان اينکه در راستاي تکريم زائران، کارکنان مجرب و با مهارتتر در گيتهاي بازرسي فرودگاه به کارگيري خواهند شد گفت: جلسات متعدد همکاري و هماهنگي با سازمان حج و زيارت، شرکت هاي هواپيمايي و ساير نيروهاي مسلح مرتبط با اين عمليات بزرگ به منظور تسهيل در ارائه خدمات به زائران محترم برگزار شده است.
سردار بني اسدي فر با اشاره به بررسي دقيق و هوشمندانه اقلام و وسايل همراه زائران توسط کارکنان پليس فرودگاه در محيطهاي فرودگاهي ادامه داد: چنانچه از زائري مواد مخدر و روانگردان به هر ميزان کشف شود، ضمن جلوگيري از ادامه سفر وي، به استناد ماده 17 قانون مبارزه با مواد مخدر در مرحله اول 1 الي 5 سال و در مرحله دوم 5 الي 15 سال ممنوع الخروج از كشور خواهد شد.
فرمانده يگان هاي انتظامي و حفاظتي فراجا با تاکيد بر لزوم حفظ شأن و منزلت زائران ايراني با عمل به قانون و توجه به توصيههاي پليس تصريح کرد: پليس کشور ميزبان در صورت کشف مواد مخدر و روانگردان از زائران بدون اغماض رفتاري بسيار سختگيرانه داشته و مجازات هاي سنگين براي فرد خاطي در نظر مي گيرند .
سردار بني اسدي فر همچنين توصيه کرد: زائران ازحمل برخي داروهاي گياهي که از نظر ظاهري شباهت زيادي با مواد مخدر دارند مانند شيرين بيان باتوجه به اينکه براي پليس عربستان ناشناخته است خودداري کنند.
وي حمل و استفاده از انواع داروهاي آرامبخش و خوابآور و حاوي كدئين در کشور عربستان را ممنوع عنوان کرد و گفت: در صورت کشف اين قبيل داروها در کشور عربستان نسبت به آن مجازات اعمال خواهد شد لذا شايسته است افرادي که داراي بيماري خاص و مجبور به استفاده از دارو مي باشند مراتب را با کارشناسان سازمان حج و زيارت مطرح نمايند.
سردار بني اسدي فر حمل اقلامي از قبيل ترشيجات، مايعات اسيدي مثل آبليمو و آبغوره، كارد، چاقو و وسايل برنده انواع قوطيهاي حاوي مواد اشتعالزا از قبيل گاز و فندك را در مسافرت هاي هوايي و برابر قوانين بينالمللي ممنوع دانست و تاکيد کرد: از قراردادن اقلام و وسايل فوق در داخل وسايل همراه و يا حمل آن خودداري نمايند.
وي توصيه کرد: از پذيرش امانات افراد ناشناس جدا خوداري کنيد چرا که اين موضوع مسئوليتآور است. همچنين از سپردن بار، وسايل همراه و مدارك شناسايي خود به افراد ناشناس خودداري و در تمامي مراحل سفر از گذرنامه و مدارك شناسايي خود به دقت مراقبت نماييد.
فرمانده يگان هاي انتظامي و حفاظتي فراجا گفت: بهتر است مسافران و زائران عزيز اشياء قيمتي و با ارزش را همراه خود حمل نمايند و از قراردادن آن ها داخل چمدان خودداري کنند، لکن در محل هاي پرازدحام مثل دربهاي ورود و خروج، احتمال سرقت از وسايل همراه بسيار متصوراست لذا شايسته است در اين مناطق هوشمندانه رفتار شود.
اين مقام ارشد انتظامي با بيان اينکه پليس فرودگاه هاي كشور با شماره تلفن هاي 02163956643 يا 110 آماده دريافت گزارش هاي مردمي مي باشد از زائران اين سفر پر خير و برکت درخواست کرد به دليل كمبود فضاي مناسب در محيط هاي فرودگاهي و جلوگيري از مشكلات ترافيكي مراسم بدرقه و استقبال در منزل يا اماكن عمومي انجام شود.